Klinkklare onzin [Dutch]


​​Soms lees ik van die dingen die op het eerste gezicht heel logisch lijken, maar als ik even beter nadenk, klinkklare onzin zijn in mijn oren. Ik laat je even meekijken in mijn hoofd. ;-) Zo las ik dit in een evenement: "We gaan ervan uit dat een ieder volwassen met Tantramassage om kan gaan en onder alle omstandigheden zijn en/of haar grenzen aan kan geven."

-"Echt?" denk ik dan. -"huh?" -"Dat is niet mogelijk" -"Er bestaan geen mensen die dat kunnen" ...denk.. denk..ken ik iemand?... -"Onder alle omstandigheden????" ...de rebel in mij komt boven... -"Ik kan wel situaties verzinnen waarin je dat niet kan hoor." (en voor degenen die me nog niet kennen: Ik heb een heel creatief brein ;-)) Dit soort opmerkingen voelen voor mij heel onveilig en te kort door de bocht. Er wordt gesteld dat het normaal volwassen gedrag is om je grenzen te kunnen voelen en aangeven en dat je dit ten alle tijde zou moeten kunnen doen. Maar er zijn tig omstandigheden te bedenken waardoor iemand geraakt wordt, het zenuwstelsel alarm signaal afgeeft en die volwassen verbale lichaamsfuncties daardoor niet meer naar behoren functioneren. Ja, ook bij ervaren tantrica's. Daarom is het volgens mij juist zo belangrijk om de voorwaarden zo te scheppen dat we elkaar supporten om goed te blijven voelen wat er gebeurt, in te checken bij elkaar, elkaar te uit te nodigen te vertellen wat er speelt en samen zorg te dragen voor veiligheid en grenzen. Dat voelt voor mij veel meer als volwassen gedrag, dan er maar van uit te gaan dat iedereen ten alle tijde zijn grenzen moet kunnen aangeven en daar alleen zelf verantwoordelijk voor is. Liefs, Marielle

#Dutch #Tantra

Featured Posts
Recent Posts