Rant... [Dutch]


RANT…. Je bent vast teleurgesteld in mannen.. Je hebt onverwerkte daddy- issues.. Je zit teveel in je hoofd.. Je analyseert het teveel.. En ga zo maar door… Dat soort dingen krijg ik soms op mijn bordje als ik me uitspreek over wat ik zie en waar anderen over zwijgen. En weet je wat? Ja, ik heb me teleurgesteld gevoeld door het gedrag van sommige mannen in mijn leven. Ja, en ook door dat van sommige vrouwen. Ja, mijn vader is vertrokken toen ik 4 was. Ik heb nog even bij hem mogen wonen zoals ik wilde, maar werd daarna overgeplaatst naar mijn moeder, die geestelijk al niet veel gezonder was dan hij. Ja, ze hadden een gewelddadige vechtscheiding tussen mijn 6e en mijn 16e. Ja, ik heb mijn vader mijn moeder de intensive care op zien slaan toen ik jong was, Ik heb me onder een tafeltje in de klas moeten verstoppen in groep 3 om niet ontvoerd te worden door mijn vader,

Ik ben met kleren aan onder de douche gezet om het geluid van de bijl die op onze voordeur inhakte te dempen. Dus nee, ik ben niet veilig gehecht. En nee, ik heb nooit een veilige haven gehad. En nee, er is niet van me geworden wat iedereen gedacht had. Want met mijn achtergrond, zou een geestelijk gezond leven zonder medicijnen vrijwel niet mogelijk zijn, is me keer op keer verteld. Dat heb ik toch maar even gedaan. Dus F*CK off met je ongevraagde commentaar. Ik ben (geestelijk) gezonder dan 99,9% van de mensen om me heen achter fraai geconstrueerde maskers. En ja, ik zie de dingen misschien anders dan jij. Mijn bullshit radar heeft namelijk minimaal een academische opleiding achter de rug door alle krankzinnigheid en bedrog om me heen. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond en kan zo hoog vliegen als ik wil. Tijd en ruimte zijn geen uitdaging. Soms kieper ik flink de diepte in en gelukkig heb ik de skills om ook daar mijn hoofd helder genoeg te houden en de support te vragen die nodig is. Ik heb meer ruggengraat dan ik me ooit had kunnen voorstellen en meer veerkracht dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ja, ik ben sterk. Dat is een hele vrouwelijke eigenschap trouwens. En dacht je dat ik in mijn hoofd zit, omdat ik nou eenmaal een geweldig, intelligent brein heb dat goed kan analyseren? Then you’ve never met me, baby ;-) My body is just amazing too. I love it! So don’t Bullshit me or try to shut me up! I will call you out on it! And no, I dont need to calm down. Soms is het f*cking nodig. Want ik verlang naar authenticiteit en integriteit. Niet een beetje, maar die hele rauwe, radicale eerlijkheid. En ja, misschien komt dat doordat ik het zo gemist heb. Maar ik heb het niet voor niks gemist. Ik ben ervan overtuigd dat ik ervoor gekozen heb dat te ervaren. Soms moet het verlangen groot genoeg worden, aanzwellen, om in actie te komen. Want hoe f*cking gaaf zou een wereld vol authentieke, integere mensen zijn? Mensen met ruggengraat die hun steentje bijdragen aan onze planeet? Die verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en wat ze erin doen. Mensen die sorry kunnen zeggen en een ander vergeven voor misstappen, omdat ze weten dat die erbij horen als je risico’s neemt. Een hele planeet in balans? En ik heb een onwankelbaar vertrouwen dat het kan. Want ik ken die mensen. Ze komen in overvloed op mijn pad en hebben me door heel wat hellen heen geholpen. En ik ben er zelf ook een. Ik heb een onwankelbaar vertrouwen in de mensheid. Maar als je dacht dat ik je met handschoentjes en zoete woordjes behandel als je denkt me te kunnen betuttelen, manipuleren of denigrerend toe te spreken, heb je je vergist. Ja, ik weet dat ik er lief, warm en vriendelijk uit zie. Dat ben ik ook, meestal dan. Totdat je met mij, anderen of het grote geheel begint te sollen. Then there is a wolf in me and it is ready and willing to kill. O had ik al verteld dat dit mijn PMS periode is, zo net voor mijn menstruatie… Weet je wat dat inhoudt? Dat je het met een korreltje zout kunt nemen??? Nee, dan heb je het verkeerd begrepen. PMS betekent dat ik extreem helder ben en dat het blad voor mijn mond wat minder strak zit dan normaal en ik daardoor beter kan voelen en formuleren hoe de dingen zitten? En dat ik dat dus eer en waardeer en niet meer bang ben om in deze periode iets ongecensureerd de wereld in te sturen? Too bad voor de mensen die het niet kunnen handelen. Hoe heerlijk is dat? Mijn pure, rauwe kant die er ook helemaal mag zijn. Wilde je nog iets zeggen? Iets over wat je denkt dat er mis met me is? Try me! I will eat you alive. Love you ;-) Marielle

#Rant #Dutch

Featured Posts
Recent Posts